Manşet Haber Ajansı © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Manşet Haber Ajansı

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Haberler
  4. »
  5. Neslihan Yılmaz Mide Ameliyatı Sonrası Hayatını Kaybetti

Neslihan Yılmaz Mide Ameliyatı Sonrası Hayatını Kaybetti

admin admin - - 3 dk okuma süresi
213
Neslihan Yılmaz Mide Ameliyatı Sonrası Hayatını Kaybetti

Ölüm Sebebi ve Yaşı Nedir?

Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan Yılmaz ailesinin 3 çocuğundan biri olan 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz, fazla kilolarından kurtulmak amacıyla Ordu’nun Fatsa ilçesindeki özel bir hastanede mide ameliyatı geçirmeye karar verdi. 27 Mayıs 2024 tarihinde yapılan tahlillerin ardından aynı gün operasyona alındı. Ameliyat sonrası 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olan Yılmaz, eve döndükten sonra rahatsızlandı ve yeniden hastaneye başvurdu. 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde, her biri yaklaşık 5 saat süren iki ameliyata daha alındı. Ancak, 21 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Aile Ameliyatı Gerçekleştiren Doktoru Suçladı

Neslihan’ın ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları genel cerrahi uzmanı ve hastane yönetiminden “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla şikayetçi oldu. Anne Zübeyde Yılmaz, mahkemeye sunduğu dilekçede şunları dile getirdi: “Ameliyat öncesinde kızımın bazı sağlık değerleri yüksek çıktığı için operasyonun yapılmayacağı söylendi. Özellikle trigliserid ve CRP değerleri yüksek çıkmıştı. Anestezi uzmanı bu değerlerle ameliyat olamayacağı bilgisini verdi. Ancak doktor Erkan Aksoy, bu durumu göz ardı ederek anestezi doktorunu ikna etti ve ameliyatı gerçekleştirdi. Kızım bu operasyondan sonra bir daha iyileşemedi ve hayatını kaybetti.”

Kızının Durumu Hakkında Üzücü Detaylar

Zübeyde Yılmaz, kızının ilk ameliyatın ardından tekrar operasyona alındığını ve doktorun kendilerine “Özür dilerim, hakkını helal et, hatam olmuş. Mide dönmesi yaşandı” dediğini söyledi. “Kızım düzelmedi, sürekli ateşleniyordu. Hiçbir şekilde rahat değildi ve uyku uyuyamıyordu. Hastane daha sonra üçüncü bir ameliyat yapılacağını bildirdi. Bu arada, bayram nedeniyle kadın doğum servisine alındık. Burada klimalar kapatılmıştı ve tek hasta biz olduğumuz halde klimaları açmadılar. Hastane personeli ve hemşireler bizi sürekli azarlıyordu. Kızımın durumunu doktoruna iletmek için fotoğraf çekip gönderdim ama buna da izin vermediler. Çok zor zamanlar geçirdik ve en sonunda kızımı kaybettim. Doktor ve hemşirelerden şikayetçiyim. Onların hatası yüzünden, benim çocuğum geri gelmeyecek. Kızımı mahvettiler” diyerek acısını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir;  Polivit şurup ne işe yarar

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir