Manşet Haber Ajansı © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Manşet Haber Ajansı

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Yurt Dışında Yüksek Lisans

Yurt Dışında Yüksek Lisans

admin admin - - 3 dk okuma süresi
391 0
advice-work-and-travel

Kolay bir şekilde yurt dışında yüksek lisans yapabilirsiniz. Bunun için bazı belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız gerekmektedir. Bunlar; pasaport fotokopisi, lisans diploması ya da ders durumunu ayrıntılı olarak gösteren transkiplit belgesi, işyeri referans mektubu, CV yani özgeçmiş belgesi, motivasyon mektubu, 2 adet akademik referans( bazı ülkelerde 3 olabilmektedir.) Bu belgeleri hazırlandıktan sonra aracı kurumdan uygun gördüğünüz yabancı ülkeden yurt dışı yüksek lisans eğitiminizi alabilirsiniz.

 

Yurt Dışında Yüksek Lisans Ücretli Mi?

Evet yurt dışında yüksek lisans ücretlidir. Fakat bu durum üniversiteler arasında farklılık göstermektedir. Ücretlendirme bazı üniversitelerde yüksekken bazı üniversitelerde daha düşüktür. Bu bağlamda aracı kurumdan üniversitelerin güncel ücretlendirmeleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda yurtdışından üniversite ücretleri her sene düzenli olarak güncellenmektedir. Bu bakımdan 2024 güncel ücretleri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda yurt dışında üniversite okumak için herhangi yaş sınırlaması yoktur. Her yaşa uygun programlar söz konusudur.

 

Yurt Dışında Yüksek Lisans Okumak İçin İngilizce Şart Mı?

Pek çok öğrenciler yurt dışında yüksek lisans okumak için İngilizce dili şart olup olmadığını merak etmektedir. İngilizce yabancı dilinden eğitim sunan pek çok üniversiteler yüksek lisans öğrencileri açısından TOEFL ya da IELTS sınavlarından 75 ya da üzeri puan alınmasını istemektedir. Bazı üniversitelerde ise bu sınırlama 90 puan olabilmektedir. Yani yurt dışı üzerinden yüksek lisans yapmak istediğinizde akademik anlamda İngilizce diline hakim olmanız gerekmektedir.

 

Yurt Dışı Yüksek Lisans Eğitimi Almak İçin Mavi Diploma Şart Mı?

Evet yurt dışı yüksek lisans eğitimi almak için mavi diploma belgenizin olması ilgili üniversiteler tarafından şart koşulmaktadır. Bu kapsamda mavi diploma belgesi sizlerin ilgili yurt dışı üniversitelerinden yüksek lisans yapabilmesini gösteren belgedir. Bu bakımdan başvuru öncesinde söz konusu belgenizin hazır olmasına özen göstermelisiniz.

İlginizi Çekebilir;  Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 4 Türkçe Dublaj İzle 1080p Tek Parça

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir